top of page
  • Skribentens bildmilla jonsson

Äntligen -snart dags för Tour de Bike4Life

Efter flera månaders planering har jag äntligen fått klart hur jag ska cykla och den 7 juli bär det iväg. Det har varit en utmaning att både lägga upp banan som att föreställa sig att jag ska cykla alla dessa mil!


Tanken från början var ju att cykla ner till Tatrabergen men i och med covid-19 så fick planerna ändras och ny sträckning läggas upp! Så varför gör jag nu detta? Tanken är ju att jag ska dra in lite pengar till CK Bike4Lifes 2 förmånstagare.


Varje år insjuknar barn i olika former av sjukdomar och av dessa är det några som blir så allvarligt sjuka att de måste stanna långa perioder på sjukhus. En av våra förmånstagare är Ronald McDonald barnfond. Varje år bor det 3600 barn med sina familjer i något av de 5 hus som har uppförts av Ronald McDonald Barnfond.


I Kenya så bedriver New Life Mission ett helt fantastiskt arbete - även där med bl a barn. Här får de möjlighet till att få en utbildning, skydd från tvångsäktenskap, matpaket och medicinsk hjälp. Hit är även tanken att Bike4Life ska förlägga ett träningsresa. Både för att på plats få vara delaktiga i det arbete som görs men även för att lära känna en helt ny kontinent, kultur och cykelliv!


Nu tillbaka till Tour de Bike4Life! Det här är första gången som den genomförs men jag hoppas att många vill hänga på längst med vägen och att det nästa år kommer finnas flera team som vill cykla delar av banan som kommer att förändras varje år. Som en liten kuriositet kanske ni undrar varför just 348 mil? Enkelt - Tour de France har precis samma antal mil men fler höjdmeter och så cyklar de naturligtvis snabbare än vad jag gör. Knäppt men ganska kul!


Om jag kommer att orka? Har ingen aning men jag tror på tankens makt och på att alla som faktiskt finns runt mig kommer att bära mig framåt! Så vad kan du göra som inte cyklar? Jag vill gärna att du blir en del av detta äventyr genom att exempelvis swischa en slant eller skänka en gåva via gåvoknappar som jag kommer att lägga ut. Varför inte 1 krona för varje mil som jag cyklar per dag swischnummer: 1232360410 märk med TourdeBike4Life.


Innan veckans slut kommer jag att lägga upp exakta kartor på hur jag kommer att cykla!


Vi ses och var snälla i trafiken!


400 visningar2 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page