top of page
  • Skribentens bildmilla jonsson

Africa Classic tillsammans med AMREF

Då var det klart! Jag är anmäld och har betalat in avgiften för att vara med och cykla mtb runt Kilimanjaro i oktober nästa år tillsammans med AMREF!


https://www.africaclassic.eu


Atlasbergen

Hur underbart kommer inte detta att bli! Afrika - kontinenten som jag har drömt att få upptäcka. Jag har ju redan varit i norra delarna och cyklat i Atlasbergen vilket var en utmaning till att ha hängt med leoparder i Namibia. Nu - cykla i Tanzania runt Kilimanjaro! Jag hoppas att du vill hänga med mig på denna resa och även hjälpa mig nå mitt mål att samla in 50.000,- som kommer att gå till AMREF. De flygande doktorerna som ser till att inte kvinnlig omskärelse sker, borrar brunnar så att rent vatten finns att tillgå och skolor som höjer kompetensen hos en egna befolkningen.


När jag för en massa herrans år sedan pluggade på universitetet lästa jag en kurs som hette "Moderna Afrika". Då som nu fascinerades jag av den mångfald som finns på denna kontinent och hur viktigt det är att även får vår egna överlevnad att vi faktiskt hjälper till att återställa det som kanske en gång slogs sönder av beslut grundande i andra länders önskan om att äga och ha!


Nu börjar detta äventyr och jag hoppas att du vill följa med mig på min resa till denna fantastiska kontinent och till Tanzania i synnerhet på en mtb!


95 visningar1 kommentar

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page