top of page
  • Skribentens bildmilla jonsson

Det kom ett meddelande...

Första gången jag kom i kontakt med New Life Mission var via min PT Andreas Hagström. När han berättade om verksamheten i Kenya kände jag direkt att jag ville veta mer och framförallt få en möjlighet att engagera mig.
Sedan 1978 bedriver New Life Mission en verksamhet som är smått fantastisk! Organisationen grundades av missionärerna Bengt och Eila Sundh ifrån Sverige. Vars ursprungliga mål och kallelse var att nå ut med det kristna budskapet till Afrika. Andreas, dvs min PT är barnbarn till Bengt och Eila Sundh.


Genom bland annat besök i fängelserna utvecklades många sociala projekt som barnhem, matprogram, yrkesskolor med mera. Organisationen har växt till en NGO i Kenya med två huvudstationer som driver stora sociala insatser och församlingsverksamheter.


Organisationen antog namnet New Life Mission för att erbjuda människor ett nytt liv med nya möjligheter. Utöver verksamheten som nämndes ovan driver de flickhem, där flickor får skydd från att bli bortgifta eller könsstympade. Att några få individer kan göra så stor skillnad för så många är imponerande! Att det finns ett så djupt engagemang hos ledningen som personalen gör mig otroligt ödmjuk och tacksam att jag får vara en liten del i den otroliga organisation.


Nedan finner ni meddelandet som jag fick från New Life Mission, :Att hjälpa barn, i detta fall flickan som kom till flickhemmet för några dagar sedan, det gör mig extremt glad och ödmjuk samt medveten om hur bra jag har det! Veta att hon har fått ett trygg tillflyktsort och möjlighet att utvecklas och få en utbildning - det är min motivation att vilja cykla 348 mil!


Vad är din motivation att göra skillnad?


82 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page