top of page
  • Skribentens bildmilla jonsson

Ett nytt lopp... men så viktigt!


Varför cykla 348 mil?

Engagemang har alltid  varit viktigt för mig! Att våga stå upp för sådant jag tycker är bra eller ifrågasätta det som är mindre bra. Att våga ge av mig själv till andra bara för att jag kan. Låta den moraliska kompassen styra som att våga vara empatisk och snäll. Både vad gäller vänner som övriga medmänniskor. Att även våga sätta gränser när jag upptäcker att det utnyttjas i fel sammanhang!


Jag tror att snällhet föder goda saker

Valet att engagera mig i Bike4Life var väldigt enkelt! En grundläggande orsak till det är att jag vet att de pengar som samlas in går 100% till våra förmånstagare, Ronald McDonald Barnfond och New Life Mission. Det arbete som dessa två organisationer gör är helt fantastiskt! Jag kommer att berätta mer om varje organisation längre fram, men gå gärna in på deras hemsida för att stilla nyfikenheten!


Varför engagera sig

När jag började fundera lite djupare på detta med motivation och engagemang, var jag tvungen att ställa frågan till mig själv: Vad är det som gör att jag tycker att man ska engagera sig i ett välgörenhetsprojekt? I mitt fall ett projekt där jag lägger ner väldigt mycket tid, som energi, engagemang! Svaret är enkelt - det är väldigt kul, jag får en bekräftelse på att det går att göra skillnad, att på avstånd se en människa växa eller att jag vet att en familj kan få leva ett familjeliv trots svår sjukdom hos ett barn gör gott i hjärtat.


När jag inte cyklar driver jag ett antal företag där den socialt medvetenheten om omvärlden fungerar som en grundbult. Det har att göra med värderingar – vilka värderingar vill vi förmedla ut till våra medarbetare, leverantörer eller kunder? Det definierar också hur och på vilket sätt vi vill arbeta. Vilken kvalitet vill vi ha på det som vi gör och tjänster som vi levererar.


Jag tror att om vi talar kring dessa frågor och blir tydliga i våra ställningstaganden genom att bli medvetna om vår omvärld så kan vi även göra en skillnad. För i grund och botten måste vi fråga oss varför en enskild individ är beredd att avsätta 20 timmar i veckan på volontärarbete, utan att få betalt. Jo, för att det är kul, utvecklande och att man får en god känsla i kroppen – dvs vi blir bekräftade.


Att tala om värderingar och vad som får oss att gå igång på en uppgift är otroligt viktigt - speciellt som företagare med anställda. Vi vet sedan länge att det inte är pengar som styr våra beteenden utan snarare bekräftelsen i att vi har gjort något bra.


Varför cyklar jag? Det ger mig en god hälsa vilket ur ett företagsperspektiv är en vinstlott. Cykling är en oerhört social sport och nya vänskapsband och kontakter knyts! God hälsa, social medvetenhet, gemenskap och bekräftelse. Allt i ett!


Om några dagar ska jag påbörja det första Tour de Bike4Life! 348 mil på 21 cykeldagar! En utmaning som heter duga och otroligt spännande som rolig! Du som företag kan bidra genom att bli sponsor (gå in på www.bike4life.se) som att starta ett företagseget cykelteam. Som enskild kan du swisha en slant, nummer 123 236 0410 och därmed vara med att göra skillnad.


Tycker du om cykling, välgörenhetsprojekt och proaktivt hälsoarbete samt en social medvetenhet är Tour de Bike4Life specialdesignat för dig - företagare som enskild!


Företag eller privat person, låt dina ben göra skillnad - ditt engagemang är uppskattat som behövt!

310 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page