top of page
  • Skribentens bildmilla jonsson

När det bara spritter i kroppen!

Uppdaterat: 19 juli 2020

Den där pirrande härliga känslan, när allt stämmer och ingenting spelar någon roll eftersom allt är helt perfekt! Vackra vägar, pigga ben, leende medtrafikanter som säger hej när vi passerar varandra...


Nu har det gått några dagar sedan jag började Tour de Bike4Life. Det blev en skakig start där jag ett kort ögonblick trodde att jag skulle få slänga in handduken! En liten eländig ramväska som förändrade mitt tramptag med 3 mm orsakade rejäl smärta och i slutändan 4 dagars vila och antiinflammatorisk medicin.


Det var rejäl surläpp när jag och Aramia fick ta pendeltåget från Uppsala efter att ha besökt Ronald McDonald huset. Vilket otroligt arbete de gör på dessa hus och vilken viktig funktion som de fyller för de familjer som har ett sjukt barn.


För att försäkra mig om att knät skulle hålla hoppade jag över att cykla ner till Trummenäs utan fick hjälp att ta mig ner dit. Första turen blev på Öland! Jocke Persson från Team Växjö bjöd på en eminent guidning samtidigt som ön visade sig från sin mest charmiga sida - vinden och solens ö! Bedårande och vackert! Tack Jocke för att vi fick uppleva den från sin vackraste sida och tack för bubbel och skratt vid stranden!Sitter just nu på ett B & B i Ystad och är lycklig och glad över dagen! Glädjen över att kroppen hänger med, över människor som jag träffar på denna resa, naturen som är flörtig.

Vägen från Blekinge till Skåne har varit hisnande vacker, allt från Kiviks hamn till Bösarps backar! Nästan vindstilla och cykelvägar jag mest drömmer om (här verkar kommunerna ha tänkt till)!
Varför kan man inte bygga en Norrkustled bara för cykel när man ska cykla norrut och förbi Stockholm? Ena stunden kändes det som att jag cyklade i Provence - bland fruktträd, majsfält och vinrankor för att nästa stund vara i Spanien med kossor betandes på gröna kullar med en tjur högst uppe på kullen (Osborntjuren).


Imorgon bär det av till Lund och Ronald McDonald huset tillsammans med Katarina Permgård och hennes Gula hjärtan! Berättar mer om vad de gör imorgon.


Nu är det dags för lite sömn! En ny dag imorgon med nya upplevelser väntar!

Swish: 123 236 0410


56 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page