top of page
  • Skribentens bildmilla jonsson

Tänk att ett virus kan förändra så mycket...

Uppdaterat: 20 maj 2020

I början på året började jag att förbereda mig för Africa Classic och nu 5 månader senare är allt skjutet på framtiden på grund av ett virus! En liten eländig organism som försatt världen i ett tillstånd vi aldrig tidigare skådat. Som tvingat oss att förändra våra levnadsvanor och tvingat oss att hålla en social distans till varandra. Att då åka till Afrika och cykla runt Kilimanjaro blev helt enkelt inte genomförbart. Fast ibland när man minst anar, då händer riktigt bra saker!


En riktigt bra sådan var när jag träffade min nya PT, Andreas Hagström. Det visade sig att han har en stark koppling till Kenya genom att både vara född där som att hans föräldrar bedriver en verksamhet på plats redan idag. Han berättade att önskan finns att arrangera löparresor till Kenya. Jag var inte långsammare än att snabbt fråga om han skulle kunna tänka sig att även ha med ett gäng cyklister som kör träningsläger på campen? Att samtidigt koppla allt till ett välgörande ändamål har varit centralt och nu öppnade sig en möjlighet!


Hans föräldrar driver en organisation som heter New Life Mission sedan många år tillbaka i Kenya. Gå in på organisationens hemsida! De gör ett helt fantastiskt arbete! Jag kände direkt att här kan jag göra något som kan bidra till något bättre!

Tanken är att vi ska arrangera några resor per år ner till campen. Att sedan utöver det få möjligheten att hålla ett träningsläger för ungdomar och cykla med bl a flickorna från ett av hemmen är något jag ser fram mot. Att både stärka självkänslan som att visa att det går att försörja sig genom att exempelvis utbilda sig till cykelmekaniker är både viktigt och kul! Att bygga broar och skapa starka relationer är ledorden för dessa resor.
I samma veva fick jag en förfrågan från Billy Ydefjäll om jag skulle var intresserad av ett annat välgörenhetsprojekt här i Sverige och då främst i Stockholm.


För er som inte känner Billy är han bl a grundare av Ride of Hope och Spin of Hope. Idag sitter han som generalsekretare för Ronald McDonald här i Sverige. De har som ändamål att samla in pengar för att bygga hus i anslutning till sjukhus, exempelvis Huddinge där familjer får bo när deras barn blir sjuka. Att få ett sammanhang och hemmakänsla är otroligt viktigt!


Han berättade för mig att han sedan några år tillbaka cyklar med Bike4Life och nu vill de dra igång team även i Stockholm som i andra delar av landet.


Det är härligt när en dialog övergår i handling och innan jag visste ordet av så blev Sveriges mest omtänksamma cykelklubb registrerad hos Svenska Cykelförbundet och samtidigt sammanföll två välgörenhetsprojekt genom att pengarna som teamen drar in är dedikerade där New Life Mission är en av förmånstagarna.


Själv har jag fått förmånen att dra igång Bike4Life Team Stockholm! Att få vara en liten del av något större genom att vara ambassadör för denna klubb är fantastiskt kul❤️!


Vill du bli en del av Team Stockholm så hör av dig till mig eller gå in på www.bike4life.se för mer information. Så småningom kommer det även att arrangeras träningar. Fram tills dess får ni vara rädda om er!


Cykla försiktigt ❤️❤️❤️!
339 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page