top of page
  • Skribentens bildmilla jonsson

Will you be my Valentine❤️?

Imorgon är det Alla hjärtans dag! Själv har jag ingen specifik att ge mitt hjärta till... eller?

Jag har funderat väldigt mycket över just den delen - det har funnits tillfällen när jag faktiskt valt att inte befinna mig på platser där det är på gränsen till någon form av påtvingad hjärtterrorism! Jag vet att jag inte är ensam om den känslan. Det är många människor, ung som gammal, som upplever ensamheten lite extra starkt under dessa ”firanden”! Att välja ensamhet är en sak, men om den är ofrivilliga blir väldigt plågsam!


Själv har jag de senaste två åren valt en annan väg. Jag insåg att jag kan välja vem jag vill ge mitt hjärta till - det handlar ju inte alltid om enskilda individer! Förutom min familj så klappar mitt hjärta för människor som i sin levnadssituation har det svårt. För mer än 12 år sedan blev familjen med ett fadderbarn i Tanzania. Att vara en liten del av en individs utveckling är för mig otroligt tillfredställande! Idag är jag involverad i flertalet välgörenhetsprojekt. Först och främst Africa Classic för att stötta AMREF och det arbete som de gör men även ett i Kenya!


Jag kommer att berätta mer om Kenya när allt är klart med samarbetspartners. Förutom att de bedriver förebyggande arbete genom utbildning av barn som vuxna, så driver de även kvinnohus för att stärka kvinnors rättigheter. Det innebär att arbeta förebyggande för att exempelvis motverka och förhindra kvinnlig omskärelse eller att unga flickor gifts bort. Frågor som för mig är väldigt viktiga! Så är det bara välgörenhetsprojekt i andra länder som gäller? Nej, jag har även några som pågår här hemma i Sverige.


Vad är grejen med att engagera sig?

Först och främst vet jag att det gör skillnad, men den främsta orsaken är att jag mår bra av att göra något för någon annan. Så mitt ❤️ kommer jag i år att skänka till min insamling till AMREF och det arbete som de gör. Istället för att bara prata, vilket jag tycker att jag ser för många exempel på i sociala medier föredrar jag att agera! Jag vill se att de barn jag sponsrar växer upp till trygga individer som i sig kan göra en stor skillnad för sin egna som andras situation. Att prata om att vara snäll, omtänksam är bra - men tyvärr gör det inte stor skillnad! Det kanske väcker tankar... men fortfarande är det en handling som krävs för att det ska bli en förändring.


Imorgon...

Imorgon så blir mitt firande att jag ska skicka snälla ord till några personer som är väldigt viktiga för mig i mitt liv. Tankar till personer som inte längre är med mig och kanske en chokladbit till... mig själv för att jag faktiskt tycker om den person jag är just nu! Ja, och så ska jag skänka ett bidrag till min egna insamling på Africa Classics sida - och jag hoppas att även du vill vara med i den insamlingen och inte bara skänka ett ❤️ utan med ditt bidrag även ett hopp!


https://www.africaclassic.eu/stodja?initialize=eyJnaWZ0LmRlc3RpbmF0aW9uIjp7ImdpZnRfcmV3YXJkIjp7ImlkIjozNH0sIm1vZGVsIjp7ImlkIjoxNjV9LCJtb2RlbF90eXBlIjoiYWN0aW9uX2NhbXBhaWduIn19
142 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla
bottom of page