top of page

Sverigeresan 2019

Tour Bike4Life 2020

Nu är det dags för Tour de Bike4Life! Det här är första gången som den genomförs men jag hoppas att många vill hänga på längst med vägen och att det nästa år kommer finnas flera team som vill cykla delar av banan som kommer att förändras varje år.

 

Som en liten kuriositet kanske ni undrar varför just 348 mil? Enkelt – Tour de France har precis samma antal mil men fler höjdmeter och så cyklar de naturligtvis snabbare än vad jag gör.

 

Knäppt men ganska kul!

578552C5-44C2-433A-A289-0EF62F2817E3_edi

Att cykla är att leva, var det någon som myntade! 

Bild 2019-07-02 kl. 11.52.jpg

Genom mitt arbete (www.oakfieldconsulting.se) har jag kommit i kontakt med många personer som visat på hur utmanande livet är. Att många lider av mentala ohälsa är inte ett okänt fenomen för någon vid det här laget och någonstans är det fortfarande tabubelagt att tala om det. Det är ändå lite märkligt med tanke på att det är hjärnan, den där gråa klumpen som gör oss till en hel människa. Jag har talat med både vuxna som ungdomar och konstaterat att ålder, socialt ursprung, utbildning inte spelar någon roll. Att leva kan för många vara en utmaning...

I år tänkte jag att när jag cyklar så kan även mina ben bidra till något bra. Det är välkänt att fysisk träning är en effektiv metod för att motverka mental ohälsa. Att solocykla har ju sina utmaningar - det krävs både nyfikenhet, mod och säker lite galenskap. När jag har pratat om den här resan är det många som frågar varför jag gör detta, eftersom jag även kommer att tälta. Jag har ju inte tältat mer än kanske 2-3 ggr tidigare i mitt liv. Jag har inte något bra svar på den frågan, kanske bara så enkelt för att jag kan...

Jag kommer att cykla ca 1790 km och tänk om alla kunde skänka 10 kr per km - ja, då blir det väldigt mycket pengar som kan göra skillnad. Varje etapp kommer att vara ca 12 mil.

Min förhoppning är att du blir både inspirerad att själv börja röra på dig men även hjälpa mig att hjälpa!

bottom of page